Home Producten Referenties FAQ Downloads Over ons Contact Vacatures
maximising performance

Automatische snelontluchter

Snelontluchter

SpiroTop automatische snelontluchters verwijderen snel en effectief vrije lucht en zorgen voor een betrouwbare beluchting wanneer een installatie wordt afgetapt. Dit voorkomt schade aan onderdelen en storingen in het systeem. Beschikbaar voor drukniveaus tot 25 bar en temperaturen tot 200 °C.

De SpiroTop automatische snelontluchter is de betrouwbare en zorgeloze oplossing bij uitstek om:

  • de installatie te vullen en te ontluchten
  • de hoge punten in leidingsystemen luchtvrij te maken en te houden

Voordelen SpiroTop Snelontluchter

De combinatie van de onderstaande eigenschappen zorgt ervoor dat de automatische SpiroTop niet lekt.

  • Door de speciale ventielconstructie zal het ventiel steeds volledig sluiten.
  • De speciale zitting van het ventiel heeft een zeer lange levensduur.
  • De robuuste vlotters zijn gemaakt van hard kunststof en kunnen dus niet barsten.
  • De grote afstand tussen het ventiel en het water (minimaal 40 mm) voorkomt vervuiling van het ventiel. Deze vervuiling is een van de belangrijkste oorzaken van lekkages.
  • De ½”-aansluiting voorkomt pipetwerking.
  • Uitzonderlijke garantie.

Voorkom toekomstige kosten

Lucht en andere gassen die op een of meer hoger gelegen punten in een systeem zijn ingesloten, kunnen de doorstroming op deze punten verstoren of geheel blokkeren. Wanneer gassen onvoldoende worden verwijderd, kunnen er problemen ontstaan met het inregelen van de installatie, moet er veelvuldig handmatig worden ontlucht en moet de snelheid van de pompen worden verhoogd. De pompen verbruiken dan meer energie als gevolg van een grotere drukval. Bellen circuleren in de installatie en dit kan gevolgen hebben voor de werking van de regelkleppen. Uiteindelijk zal het leiden tot schade aan kostbare onderdelen van de installatie, tot storingen in de installatie en het proces of zelfs tot een volledige stilstand van het systeem.

Verontreiniging en lekkage voorkomen

SpiroTop snelontluchters zijn een oplossing voor het vullen en ontluchten van installaties. Deze oplossing maakt en houdt de hoger gelegen punten in de leidingsystemen luchtvrij en voorkomt dat lucht in het systeem ingesloten raakt. De grote afstand tussen het ventiel en het water (minimaal 40 mm) voorkomt dat het ventiel vervuild raakt. Vervuiling van het ventiel is een van de meest voorkomende oorzaken van lekkages. Het ventiel sluit volledig en wordt tegen lekkages beschermd dankzij een betrouwbaar ontluchtingsmechanisme en speciale ventielconstructie. De speciale zitting van het ventiel heeft een zeer lange levensduur. SpiroTop-units worden via een ½” aansluiting op de installatie aangesloten. Bij kleinere aansluitmaten kunnen bellen de doorstroming blokkeren en ervoor zorgen dat het apparaat niet goed meer werkt.

Garantie

Op de meest gebruikte SpiroTop (AB050) zit 20 jaar garantie en dat
is uniek voor deze branche. Op alle overige modellen zit 5 jaar garantie.


{{ ::item.name }}

{{ ::item.name }}

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com