Home Producten Referenties FAQ Downloads Over ons Contact Vacatures
maximising performance

Luchtafscheider

Luchtafscheider

SpiroVent microbellenluchtafscheider

SpiroVent microbellenluchtafscheiders worden in de volle doorstroom geïnstalleerd en verwijderen voortdurend circulerende lucht en microbellen uit het installatiewater. Een SpiroVent luchtafscheider moet altijd op het heetste punt in de installatie worden geïnstalleerd. Bij een verwarmingsinstallatie is dit bijvoorbeeld het punt waar het water uit de ketel stroomt. Bij een koelinstallatie is dit het punt net vóór de inlaat naar de koelunit. Wanneer de SpiroVent op de juiste plek wordt geïnstalleerd kan deze de gehele installatie ontluchten, omdat het circulerende water de aanwezige gassen zal absorberen.

SpiroTop & SpiroVent Solar

Lucht in solarinstallaties veroorzaakt klachten, overmatige slijtage,procesonderbrekingen en een laag rendement. Dit kunt u eenvoudig voorkomen met Spirotech Solar oplossingen. Bovendien wordt zo het ‘droogkoken’ van de solarinstallatie voorkomen.

Waarom kiest u voor SpiroVent-producten?

De hedendaagse energie-efficiënte verwarmings- en koelinstallaties bieden een optimaal rendement wanneer het installatiewater geen lucht bevat. Automatische ontluchters en handontluchters kunnen geen microbellen of circulerende lucht verwijderen. Ontluchters op cv-ketels en andere apparaten kunnen geen lucht verwijderen die elders in de installatie zit opgesloten. Daarnaast is de aanwezigheid van lucht een van de belangrijkste oorzaken voor de vorming van vuil en daaruit voortvloeiende negatieve gevolgen voor de efficiëncy, storingsgevoeligheid en slijtage.

Hoe werkt het?

De SpiroVent is een volledig universele luchtafscheider die non-stop circulerende lucht en microbellen op efficiënte wijze uit installatiewater verwijdert. In de kern van de SpiroVent bevindt zich de Spirobuis die ervoor zorgt dat de microbellen worden gescheiden van het water, waardoor ze kunnen opstijgen. De bellen kunnen namelijk niet opstijgen instromend installatiewater; ze volgen dan de stroming van het water. De speciaal ontwikkelde luchtkamer heeft voldoende inhoud om drukschommelingen op te vangen en voorkomt dat het ventiel vuil wordt. Vervuiling van het ventiel is een van de belangrijkste oorzaken van lekkages. Dankzij de speciale constructie en de stevige zitting van het ventiel sluit het lekvrije ontluchtingsventiel altijd perfect. Dit voorkomt dat er lucht van buitenaf in de installatie komt.

Uniek voor SpiroVent RV2

De robuuste messing SpiroVent RV2 is voorzien van een draaibaar aansluitstuk voor een zeer eenvoudige installatie. Hij kan daarnaast eenvoudig in bestaande leidingen worden geplaatst dankzij de knelkoppeling. Dankzij het draaibare aansluitstuk kan de SpiroVent RV2in horizontaal, verticaal en diagonaal leidingwerk worden geplaatst.

Energiebesparing tot wel 6%

Onderzoeken van Kiwa GASTEC, BSRIA,TNO en anderen wijzen uit dat SpiroVent luchtafscheiders een energiebesparing tot wel 6% kunnen opleveren.


{{ ::item.name }}

{{ ::item.name }}

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com