Home Producten Referenties FAQ Downloads Over ons Contact Vacatures
maximising performance

We geloven in vernieuwing als die tot verbetering leidt.

Continue ontwikkeling vinden we daarom belangrijk. De nieuwste producten en meest recente evenementen waarbij we betrokken zijn, vindt u hier.

Schoon cv-water voorkomt problemen

4 maanden geleden

Schoon systeemwater is essentieel voor een goed werkende cv-installatie. Een veel voorkomend probleem in cv-systemen is een teveel aan lucht. Dit leidt niet alleen tot luidruchtige radiatoren, maar vermindert de efficiëntie en kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Spirotech heeft alle kennis en producten in huis om een uitgebalanceerde cv-waterkwaliteit te waarborgen.

Lees meer

Blokverwarming.nl

1 jaar geleden

Blokverwarming.nl is een samenwerking tussen Danfoss, Techem, Bloem Installatieadvies én Spirotech. Doel van deze samenwerking is het optimaal ondersteunen en begeleiden van beheerders en gebruikers bij het goed laten functioneren van de blokverwarmingsinstallatie. <br>

Lees meer

SpiroVent verhoogt al 50 jaar duurzaamheid technische installaties

1 jaar geleden

In 1968 ontdekte Frans Roffelsen dat zijn eerder uitgevonden Spirobuis een effectieve oplossing is voor het verwijderen van circulerende lucht en onzichtbare microbellen in installatievloeistoffen. Die uitvinding vormt nog steeds de basis van alle <a href="/producten/spirovent-microbellenluchtafscheiders-messing/ " id="">SpiroVent</a> snelontluchters, microbellenontluchters en vacuümontgassers, die al 50 jaar de vloeistofkwaliteit in technische installaties verbeteren. Met als resultaat duurzamere verwarming-, koel- en procesinstallaties en een langere levensduur. Inmiddels wordt deze Nederlandse innovatie wereldwijd toegepast voor het verduurzamen van installaties.<br>

Lees meer

Clima XL optimaliseert zonnecollectorinstallaties met Spirotech

1 jaar geleden

Clima XL is gespecialiseerd in het leveren van duurzame energiesystemen om een bijdrage te leveren aan het oplossen van ons klimaatprobleem. Tijdens het gebruik van zonnecollectoren door een voetbalvereniging ontdekte mede-oprichter Marcel van Oort dat een <a href="/producten/spirovent-solar/" id="">SpiroVent Solar AutoClose</a> zowel het rendement van zonnecollectoren verbetert als de levensduur verlengt.

Lees meer

Feenstra en Spirotech: een duurzame samenwerking

1 jaar geleden

Wat ooit begon als een klein installatiebureau met 7 monteurs, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en meest betrouwbare bedrijven van ons land. Ruim 800 monteurs voorzien vele Nederlanders dag in, dag uit van een comfortabel, veilig en gezond huis in vele opzichten. En dat al 70 jaar. Een knappe prestatie waarbij een compliment én uiteraard een felicitatie op zijn plaats zijn. Bij Spirotech zijn we dankbaar en trots dat we al jaren een bijdrage aan dit succesverhaal mogen leveren.<br>

Lees meer

Messing producten Spirotech nu nog beter geïsoleerd

1 jaar geleden

Met de introductie van nieuwe isolatiesets voor de populaire messingproducten van Spirotech zijn deze nu nog beter te isoleren. Na installatie van de isolatiesets wordt voorkomen dat warmte uit het systeem kan ontsnappen, met een optimale en efficiënte prestatie als resultaat.

Lees meer

Spirotech helpt Van Hout duurzame klantwaarde te creëren

1 jaar geleden

<b style="mso-bidi-font-weight:normal"><span style="font-size:13.0pt;line-height:150%;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:NL"></span></b><i style="mso-bidi-font-style:normal"><span style="font-family:Arial;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:NL">Van Hout adviseurs en installateurs loopt voorop in installatie en advies voor duurzame energievoorziening. Vanuit de visie dat duurzame oplossingen meer rendement opleveren, investeert het bedrijf ook regelmatig in kansrijke projecten. Een voorbeeld daarvan is de gemoderniseerde energiecentrale op Strijp-T, waar Spirotech het bedrijf geholpen heeft de ‘return on investment’ te verhogen.<span style="mso-spacerun:yes"><br></span></span></i><b style="mso-bidi-font-weight:normal"><span style="font-size:13.0pt;line-height:150%;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:NL"></span></b>

Lees meer

Productinnovaties bij Spirotech op de ISH 2017

2 jaren geleden Lees meer

SpiroVent RV2 met roterende aansluiting

5 jaren geleden

Spirotech geeft een draai aan installatiegemak!

Vanwege de vele positieve reacties op het draaibare aansluitstuk op de SpiroTrap MB2 en MB3 vuilafscheiders is nu ook de SpiroVent luchtafscheider in deze uitvoering beschikbaar. De SpiroVent RV2 is een volledig universele luchtafscheider. Hij verwijdert, net als alle andere SpiroVent-uitvoeringen, eenvoudig en effectief microbellen en circulerende lucht uit installatiewater. De aansluiting is draaibaar, waardoor de unit geplaatst kan worden in horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal leidingwerk.

Lees meer

Vacuümontgassers drukken energiegebruik

7 jaren geleden

Zeer rendabele terugverdientijden gerealiseerd bij BAT

British American Tobacco zet wereldwijd in op duurzaamheid en jaarlijkse vermindering van het energieverbruik. Vanwege zeer goede ervaringen in zijn vorige werkomgeving wilde de Utilities Manager van BAT Niemeyer weten wat Spirotech daarin voor hem kon betekenen. Eén van de aanbevelingen, het installeren van een vacuümontgasser in het koelsysteem, verdiende zichzelf binnen negen maanden terug.<br><br><a href="/_media/nl/nieuws/2012/07/spirotech_bat_iz.pdf" target="_blank">Het vakblad InstallateursZaken besteedde in de uitgave van juni/juli 2012 een artikel aan dit succesverhaal.</a>

Lees meer

Spirotech introduceert SpiroTrap MB3

7 jaren geleden

Een nieuwe kijk op magnetische vuilverwijdering

Voortbordurend op het succes van de SpiroTrap MB2 en de vele enthousiaste reacties uit het veld heeft Spirotech een aantal baanbrekende verbeteringen aangebracht. Resultaat is niet een ietwat verbeterde versie, maar een compleet nieuw concept. Meest in het oog springende innovatie is de afneembare magneet aan de buitenzijde van de vuilafscheider. Deze bevat een unieke veldversterkende technologie, waarvoor de patentaanvraag op dit moment loopt. Daarnaast is de opvangcapaciteit verruimd. Het roterende aansluitstuk is verder verbeterd, waardoor het monteren van de SpiroTrap MB3 nog eenvoudiger en sneller kan worden uitgevoerd.

Lees meer

Universeel monteerbare vuilafscheider met magneet

7 jaren geleden

Spirotech introduceert SpiroTrap MB2

De SpiroTrap MB2 is een volledig universele vuilafscheider, die eenvoudig en efficiënt magnetische en niet-magnetische vuildeeltjes verwijdert uit centrale verwarmingssystemen. De aansluiting is universeel, waardoor de unit geplaatst kan worden in horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal leidingwerk.

Lees meer

Innovatienominatie voor SpiroTrap MB3

8 jaren geleden

Opgenomen in Innovatieroute tijdens MCE Expocomfort in Milaan

Vanwege de effectiviteit en de energiebesparingsmogelijkheden van de SpiroTrap MB3 is deze innovatieve vuilafscheider opgenomen in de Innovatieroute tijdens de internationale vakbeurs MCE Expocomfort in Milaan.

Lees meer

Superior S3 evolueert tot Superior S4

9 jaren geleden

Maak kennis met de nieuwe, krachtigere en intelligente SpiroVent Superior Vacuümontgasser

De S4 is de nieuwste in de serie van SpiroVent Superior Vacuümontgassers, met een ongeëvenaarde prestatie in het ontgassen van verwarmings-, koeling- en procesinstallaties.

Lees meer

SpiroCross AX-Serie

9 jaren geleden

Lucht- en vulafscheiding in perfect evenwicht

Bewezen “cross-technologie” nu ook in messinguitvoering<br>

Lees meer

Zelfsluitende Solarontluchters

9 jaren geleden

Geen afsluiters meer nodig, geen gevaar voor droogkoken<br>

Lees meer

{{ ::item.name }}

{{ ::item.name }}

Your browser is currently not supported

Don't worry, there is an easy fix. All you have to do is click the link below and follow the instructions.

outdatedbrowser.com