Systeemwater analyse en advies

Als leidende expert in systeemwaterkwaliteit bieden Spirotech en ProLab een gebruiksvriendelijke service voor waterbemonstering en analyse die installateurs, huiseigenaren, lokale autoriteiten en woningbouwverenigingen professionele laboratoriumverificaties biedt. Ons laboratoriumpersoneel staat tot uw dienst om u te helpen maximale energie-efficiëntie te bereiken en de operationele en financiële resultaten van elk systeem te verbeteren.

Spirotech biedt een gebruiksvriendelijke analyseservice met professionele laboratoriumverificaties
Spirotech Laboratorium ProLab

Complete & accurate informatie

De informatie die u verstrekt bij het registratieproces zal gekoppeld worden aan de aangeleverde watermonsters zodra wij ze ontvangen hebben in ons laboratorium.  U wordt door ons geïnformeerd over de voortgang van de analyses. Door u zo volledig en accuraat mogelijk te informeren zal dit resulteren in het beste advies en duidelijke rapportages voor nu en in de toekomst.

Lees meer over de SpiroCare oplossing

De 5 belangrijkste parameters van systeemwater

In onderstaande video zie je wat de belangrijkste parameters zijn om de kwaliteit van systeemwater te beoordelen. Schoon systeemwater zorgt ervoor dat je minder storing en onderhoud hebt aan je installatie. Gevoelige componenten blijven langer functioneren en je kan zelf energie besparen. 

De 5 belangrijkste parameters voor systeemwater

Wat je moet weten over VDI 2035!

De VDI 2035 norm is een richtlijn voor het ontwerp, de installatie, het vullen en het onderhoud van verwarmingssystemen (< 100°C) in gebouwen.

De energie-efficiënte verwarmingssystemen van vandaag de dag vereisen een goede systeemwaterkwaliteit: kleine en compacte warmtewisselaars zijn gevoeliger voor hardheid, efficiënte pompen en kleppen zijn gevoeliger voor vuil.

Fabrikanten van verwarmingsinstallaties wijzen er op dat verwarmingswater aan de specificaties van de VDI 2035 norm moet voldoen omdat anders de garantie kan vervallen.

Leer hoe je jouw systeem kunt beschermen volgens VDI 2035