Gecombineerd lucht- en vuilafscheiding (incl. hydraulische balancering)

De hedendaagse energie-efficiënte verwarmings- en koelinstallaties bieden een optimaal rendement wanneer het installatiewater vrij is van lucht en vuil. Om de kwaliteit van het systeem water zo optimaal mogelijk te houden is het dan ook raadzaam om zowel een lucht- als vuilafscheider toe te passen.

Spirotech biedt twee productseries die speciaal zijn ontwikkeld voor het gelijktijdig verwijderen van lucht en vuil. Deze afscheiders verwijderen constant lucht, microbellen en vuildeeltjes uit het installatiewater. Een productserie (SpiroCross) is speciaal ontwikkeld voor HVAC en proces systemen met gescheiden circuits of meerdere groepen en pompen waar een goede hydraulische balans vereist is.

Verwijder lucht en vuil uit uw systeemwater!

Al onze gecombineerde lucht- en vuilafscheiders zorgen er voor dat uw systeemwater vrij is van:

  • circulerende lucht
  • microbellen
  • vuildeeltjes > 5 µm

Extra hydraulische balancering

De SpiroCross zorgt ook voor een goede hydraulische balans in HVAC en proces systemen met gescheiden circuits of meerdere groepen en pompen.

Deeltjes grootte Spirotech producten

Onze oplossingen voor gecombineerde lucht- en vuilafscheiding

De positie van een SpiroCombi in je systeem

Plaatsing van de SpiroCombi in de aanvoerleiding van je verwarmingssysteem heeft de voorkeur maar in het geval deze daar niet geplaatst kan worden, bijvoorbeeld als er onvoldoende ruimte is voor een juiste werking, is plaatsing in de retourleiding ook mogelijk. Op beide posities zorgt de SpiroCombi  voor een goede lucht- en vuilafscheiding. Bij een koelsysteem heeft plaatsing in de retourleiding, net voor deze de koelunit in gaat, de voorkeur.

Ontdek de nieuwe SpiroCross

Spirotech introduceert de SpiroCross XC-M. De volgende generatie hydraulische verdelers in combinatie met lucht- en vuilafscheiding met unieke magneetveld-versterkende technologie.

INNOVATIE DIE BLIJFT HANGEN