Wanneer moet u gebruik maken van een systeem voor drukbehoud?

De hoog-efficiënte verwarmings- en koelsystemen van vandaag presteren optimaal wanneer her systeemwater geheel vrij is van lucht. De meeste problemen in een HVAC-systeem worden vaak veroorzaakt door lucht dat in het systeem terecht komt door schommelingen van  de druk in het systeem.

Een slecht ontworpen, geïnstalleerd of onderhouden systeem kan zorgen voor drukschommelingen in het systeem. Lucht kan ook in het het systeem komen door (kleine) lekken of door het bijvullen van het systeemwater met gewoon kraanwater. Hierdoor komt (veelal) kalkrijk en niet ontgast water in het systeem en zal de bescherming tegen corrosie minder effectief zijn. 

Voorkom het binnendringen van lucht in uw systeem met een drukbehoud unit

Verbeter de prestaties met drukbehoud

SpiroExpand zorgt voor het automatisch bewaken en controleren van de druk en het ontgassen van het suppletiewater. Door een oplossing voor optimaal drukbehoud aan onze ontgassers toe te voegen, kunnen wij een geïntegreerde totaaloplossing aanbieden om het systeem in goede conditie te houden.

SpiroExpand kan het rendement aanzienlijk verhogen en voorkomen dat belangrijke onderdelen van het systeem voortijdig defect raken. Bovendien kan er met behulp van vuilafscheiding en ontgassing voor worden gezorgd dat een systeem presteert volgens de ontwerpparameters.

SpiroExpand - Drukbehoud

Oplossingen die indruk maken

Een slecht ontworpen, geïnstalleerd en/of onderhouden expansiesysteem kan in de hele installatie leiden tot een negatieve druk. Er kan lucht naar binnen worden gezogen via automatische ontluchters, pakkingen en microlekkages. Hoge druk kan ertoe leiden dat water door de veiligheidsventielen stroomt, en vervolgens moet telkens water worden bijgevuld.

Drukbehoud, de sleutel

Spirotech SpiroExpand

Onze oplossingen voor drukbehoud

SpiroExpand omvat een compleet assortiment oplossingen, van de eenvoudigste opstelling tot de meest uitgebreide, complexe systemen. Alle units worden ook gebruikt voor ontgassing van het systeemwater. Het suppletiewater wordt ontgast voordat het in het systeem wordt gebracht zodat het systeem langdurig wordt beschermd. Niet alleen bij de inbedrijfstelling, maar ook gedurende de hele levensduur van de installatie.

Het SpiroExpand assortiment omvat de:

  • SpiroExpand PicoControl
  • SpiroExpand MultiControl Kompact
  • SpiroExpand Multicontrol Cool
  • SpiroExpand MultiControl Modular
  • SpiroExpand TopControl Modular
  • Expansievaten

Lees meer over het SpiroExpand assortiment

Vacuüm- of drukstapontgassing?

Bij het ontgassen van je systeem raden wij aan om de VDI 4708 en VDI 2035-2 richtlijnen te volgen. Om de best mogelijke ontgassingsprestaties in verwarmings- en koelinstallaties te bereiken, wordt naast de meer gebruikelijke ontluchtingsfunctie in drukbehoudsystemen een aparte vacuümontgasser aanbevolen.

De ontgassingsfunctie van de SpiroExpand-units zullen luchtgerelateerde problemen in gesloten watercircuits verminderen, maar het is geen garantie dat een gasdruk wordt bereikt die lager is dan de laagste druk in het systeem (gasabsorptieconditie).

Meer informatie over vacuüm- en drukstapontgassing

Ons assortiment vacuümontgassers

Spirotech SpiroVent Superiors vacuüimontgassers