Hoe houd je jouw systeem in topconditie?

Om jouw HVAC systeem in topconditie te houden is het van belang om de belangrijkste component van je systeem, het systeemwater, in goede conditie te houden.

Regelgeving voor systeemwaterkwaliteit

Veel producenten van verwarmings- en koelsystemen verlenen alleen garantie op hun producten wanneer het (gedemineraliseerde) systeemwater voldoet aan de eisen gesteld in ISSO 13, VDI 2035 en DIN EN 1717.

Volgens deze regelgeving moet het systeemwater voldoen aan de volgende eigenschappen:

  • Elektrische geleidbaarheid < 100 µS
  • pH waarde tussen 8.2 en 9.5
  • Hardheid 0 °dH

Om er voor te zorgen dat het systeemwater hieraan voldoet leveren wij diverse producten aan die je kunt toepassen in jouw systeem.

Spirotech zorgt voor de juiste systeemwater kwaliteit

Wat je moet weten over VDI 2035!

De VDI 2035 norm is een richtlijn voor het ontwerp, de installatie, het vullen en het onderhoud van verwarmingssystemen (< 100°C) in gebouwen.

De energie-efficiënte verwarmingssystemen van vandaag de dag vereisen een goede systeemwaterkwaliteit: kleine en compacte warmtewisselaars zijn gevoeliger voor hardheid, efficiënte pompen en kleppen zijn gevoeliger voor vuil.

Fabrikanten van verwarmingsinstallaties wijzen er op dat verwarmingswater aan de specificaties van de VDI 2035 norm moet voldoen omdat anders de garantie kan vervallen.

Leer hoe je jouw systeem kunt beschermen volgens VDI 2035

Met SpiroPure houdt je jouw systeemwater gezond

Er voor zorgen dat de kwaliteit van het water waarmee je jouw systeem (bij)vult is één ding maar de kwaliteit waarborgen tijdens normaal bedrijf van het systeem is niet vanzelfsprekend. Naast alle andere oplossingen van Spirotech, om lucht en vuil uit je systeem te halen, hebben we SpiroPure ontwikkeld. Een set van producten die de kwaliteit van het systeemwater op peil houdt en jouw systeem beschermt.

SpiroPlus om je systeem schoon en lekvrij te houden

Hoe bescherm je jouw systeem?

SpiroPlus producten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in verwarmings-, koel- en procesinstallaties. Net als onze andere hoogwaardige producten, verbeteren en handhaven SpiroPlus producten de kwaliteit van de installatievloeistof en daarmee het rendement van het gehele systeem of proces.

SpiroPlus – Bescherming van binnenuit

Onze oplossing om uw systeemwater in goede conditie te houden