Bescherm je zonnepanelen

Vandaag de dag zijn vele huizen uitgerust met (actief gekoelde) zonnepanelen om energie op te wekken. Ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden om je tapwater te verwarmen of je verwarmingssysteem. Dit worden ook wel hybride zonnepanelen genoemd.

Lucht verwijderen bij hoge druk & temperature

In zonnepanelen, warmte wordt getransporteerd naar he boiler of verwarmingssysteem via het systeemwater. Het is ontzettend belangrijk om er voor te zorgen dat er geen lucht aanwezig is in je systeemwater. Zeker voor de delicate onderdelen, inclusief het koelsysteem, van je panelen.

Wij hebben verschillende producten ontwikkeld die de hoge temperatuur en druk in je zonnepanelen systeem kunnen weerstaan en er voor zorgen dat de lucht uit je systeemwater gehaald wordt.

Spirotech - Luchtafscheiding in zonnepanelen
Bij hoge temperaturen is het een hele uitdaging om lucht uit je systeem te krijgen en systeemwater erin te houden!

Extra veiligheid met de revolutionaire  AutoClose technologies

Net als de standard SpiroTop & SpirotVent Solar, voor hoge temperatuur (tot 180 °C) en werkdruk (tot 10 bar), hebben we ook de SpiroTop & SpiroVent Solar met het AutoClose systeem. Dit systeem is uitgevonden en gepatenteerd door de experts bij Spirotech.

De SpiroTop & SpiroVent Solar - AutoClose voorkomen dat het systeemwater (met min. 20% en max. 50% glycol) verdampt wanneer de temperatuur boven het kookpunt komt. HIermee vookom je dat het systeem 'droogkookt'. De SpiroVent Solar - AutoClose, met verticale verbinding, kan ook gebruikt worden om je systeemwater luchtvrij te houden.

Dankzij het AutoClose principe blijven zonnepanelen continue vrij van lucht en leveren ze de beste prestaties

Onze oplossingen voor de bescherming van zonnepanelen

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag over onze producten, onze oplossingen of heeft u advies nodig van onze experts? Aarzel dan niet en neem contact op met ons.

Neem contact op met ons