Hoe voorkom je vervuiling van jouw systeemwater?

De meeste mensen weten dat (circulerend) water in een systeem vervuild raakt (zwart wordt) na verloop van tijd. Dit wordt vaak gezien als iets dat niet te voorkomen is. Maar, niets is minder waar! Zelfs in het beste kwaliteit systeem water komen ongewenste effecten zoals corrosie (roestvorming) voor. Roestdeeltjes in het systeem water kunnen nooit helemaal voorkomen worden.

Wist je dat de lucht in je systeemwater roestvorming veroorzaakt?

Wanneer roestdeeltjes en andere vervuiling niet continue en effectief verwijderd worden uit het systeem water kunnen er problemen optreden zoals:

  • Thermostaatkranen die verstopt raken
  • Leidingen die geblokkeerd worden
  • Slijtage van onderdelen in het systeem
  • Verminderde efficiëntie van het systeem
  • Hoger energieverbruik
Spirotech - Corrosie
Corrosie (roestvorming) is één van de vele consequenties van slechte systeemwater kwaliteit

Bespaar nu tot 13% op jouw energieverbruik!

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat het voorkomen van lucht en vuil in je verwarmingssysteem jou een flinke besparing kan opleveren. Met het toepassen van een SpiroVent RV2 luchtafscheider en een SpiroTrap MB3 vuilafscheider in jouw verwarmingssysteem kan dit een besparing van tot wel 13% op jouw energieverbruik opleveren.

Wil jij weten hoe jij niet alleen geld kunt besparen maar ook je verwarmingssysteem optimaal kunt beschermen?

Wil jij ook besparen? Lees dan hier hoe!

Bespaar nu tot wel 13% op je gasrekening!
Verwijder zelfs de kleinste deeltjes met de SpiroTrap MB3

Hoe verwijder je zelfs de kleinste deeltjes uit jouw systeem?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een filter om het vuil uit een systeem te verwijderen maar dat is vaak niet de juiste oplossing. Filters raken verstopt en moeten met enige regelmaat schoongemaakt en vervangen worden hetgeen resulteert in extra (arbeids-)kosten. 

De huidige systemen worden steeds kleiner, net als het volume van het systeem water. Dit betekent dat zelfs de kleinste hoeveelheid vuil een negatief effect heeft op de prestatie en efficiëntie van het gehele systeem.

Het gebruik van filters voor het verwijderen van vuil is niet de beste oplossing!

Een goede vuilafscheider “vangt” alle vuildeeltjes zonder dat het de doorstroming van het systeem belemmert. Met de oplossingen van Spirotech worden zelfs de kleinste deeltjes “gevangen” terwijl het systeem gewoon in bedrijf is. Een bypass of kleppen zijn niet noodzakelijk en het opgevangen vuil kan gemakkelijk gespuid worden.

Onze oplossingen voor een optimale vuilafscheiding

De positie van een vuilafscheider in jouw systeem

Vuilafscheiders worden bij voorkeur daar geplaatst waar het systeemwater de verwarmings- of koelunit in gaat (retour) zodat het vuil wordt afgevangen voor het in de (gevoelige) systeemcomponenten terecht komt.

Positionering van de vuilafscheider in uw systeem