Als Helmonds familiebedrijf zijn wij als eerste in Nederland gestart met de ontwikkeling van lucht- en vuilafscheiders voor toepassing in verwarmings- en koelinstallaties. Met een lucht- en vuilafscheider bespaar je niet alleen energie (tot wel 13%), maar voorkom je ook slijtage aan de (vaak) kostbare componenten in je installatie zoals de verwarmingsketel of warmtepomp.

Onze producten worden grotendeels geproduceerd in Nederland met hoogwaardige materialen zoals messing en staal. Daarnaast gebruiken we hoge kwaliteit magneten om al het schadelijke magnetiet, bekend van het “zwarte water” in je verwarming, te verwijderen. Inmiddels produceren en leveren wij ook producten voor vacuümontgassing, drukbehoud, hydraulische verdelers en additieven. Op basis van een uitgebreide wateranalyse, uitgevoerd in ons laboratorium in België, kunnen wij jou bovendien een advies op maat geven!

De revolutionaire  Spirotube, ontwikkeld door onze oprichter Frans Roffelsen

Dit alles maakt dat Spirotech uitgegroeid is tot een expert en tevens marktleider op het gebied van systeemwaterkwaliteit in verwarmings- en koelinstallaties. Onze producten worden dan ook al jarenlang door internationale ketel- en warmtepompfabrikanten, installateurs en adviseurs in de woningbouw- en utiliteitsprojecten voorgeschreven.

Great Place to Work gecertificeerd!

Spirotech is er trots op gecertificeerd te zijn door Great Place To Work® voor het vierde jaar op rij. De prestigieuze onderscheiding is volledig gebaseerd op wat huidige werknemers zeggen over hun ervaring met het werken bij Spirotech. Dit jaar zei 87% van de Nederlandse medewerkers dat Spirotech een Great Place To Work is.

In Nederland, Duitsland, UK en Oostenrijk zijn voldoende werknemers werkzaam om in aanmerking te komen voor een apart landelijk certificaat. We zien de 4 certificaten als een mooi bewijs dat we in het algemeen een fijne organisatie zijn om in te werken. Het belangrijkste is dat de terugkoppeling van de medewerkers de basis vormt om continu te werken aan het verhogen van het werkgeluk.

Spirotech, een Great Place To Work

Spirotech Great Place to Work - Nederland
Spirotech gaat samenwerking aan met Circopomp

Spirotech gaat samenwerking aan met Circopomp

Om in 2050 een 100% circulaire economie te realiseren bundelen wij, met een aantal andere fabrikanten en groothandels, onze krachten met Circopomp.

We zamelen gebruikte HVAC-materialen in, bij de groothandels en installateurs aangesloten bij Circopomp, in de daarvoor geplaatste Circopomp-inzamelbak. Samen met de fabrikanten geven we deze materialen een tweede leven als refurbished product of we hergebruiken de grondstoffen voor het maken van nieuwe producten (remanufacture).

Lees meer over deze samenwerking

Kwaliteit is niet alleen een producteigenschap, het is een gewoonte

Kwaliteit is ieders eigen verantwoordelijkheid. Of je nu een producent, distributeur, voorschrijver of installateur bent, we willen allemaal waarde toevoegen voor u en u de beste service verlenen.

Om u de beste service te verlenen als expert beperken wij ons niet alleen tot het maken van de hoge kwaliteit producten voor uw verwarmings- en koelsysteem. Wij bieden ook de service om u ook te kunnen helpen bij toekomstige behoeften en uitdagingen.

Dit betekent dat wij er naar streven ons constant te verbeteren om u zo de beste klantervaring te bezorgen en een inspirerende werkplek voor onze medewerkers te creëren. Daarom zijn wij ISO gecertificeerd.

Spirotech Verpakkingsmanagement

Milieubeleid voor verpakking

Wij zijn ons ervan bewust dat in onze bedrijfsactiviteiten, van ontwikkeling, productie en distributie, diverse verpakkingsmaterialen direct en indirect worden gebruikt, en dat onjuist gebruik en verwijdering milieuproblemen kan veroorzaken. Daarom bevordert Spirotech systematisch verpakkingsbeheer volgens het principe van de circulaire economie en streeft ernaar problematische of onnodige verpakkingsmaterialen in de organisatie te elimineren.

Meer over ons verpakkingsmanagement

Dun & Bradstreet

Op 6 mei 2021 heeft Dun & Bradstreet verklaard dat Spirotech B.V. geregistreerd staat als

Dun & Bradstreet Rating 1 bedrijf
D-U-N-S nummer 40-961-2397

Dit betekent dat we in de hoogste kredietwaardigheidsklasse zitten met een minimaal risico op faillissement.

Download het Dun & Bradstreet certificaat

Spirotech - Dun & Bradstreet Rating 1

Sociale en milieutechnische verantwoordelijkheid

Spirotech wil niet alleen een goede werkgever en leverancier zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid in de samenleving en ten aanzien van het milieu serieus. Wij ondersteunen diverse initiatieven buiten het feit dat we producten leveren die de energie-efficiëntie verhogen.

Wij zijn betrokken bij maatschappelijke en milieutechnische uitdagingen en ondersteunen (lokale) initiatieven en projecten op het gebied van:

  • Gezondheid en welbehagen van mensen, medisch onderzoek
  • Gelijke behandeling en toegang tot scholing en persoonlijke ontwikkeling
  • Bescherming van dieren, specifiek het leven in zeeën en oceanen
  • Oplossingen voor duurzame productie en gebruik