Duurzame oplossingen en 'Total Cost of Ownership'

Warmtepompen worden al decennia toegepast in woningen, utiliteitsgebouwen en de industrie. De laatste jaren zie je een enorme toename in de verkoop en intallatie van warmtepompen. Dit komt door de toenemende vraag naar energiezuinigere en milieuvriendelijkere verwarmings- en koeloplossingen.

Lucht en vuil hebben beide een reducerende invloed op de efficiency en levensduur van warmtepompen, waardoor ze de ‘Total Cost of Ownership’ verhogen. Gelukkig zijn beide invloeden eenvoudig uit een installatie te verwijderen met een automatische luchtafscheider en vuilafscheider, of combinatie van beide.

Meer weten? Download hier de brochure!

Spirotech Heatpump brochure

Adviezen uit de praktijk

De negatieve invloed van lucht en vuil op het rendement van installaties is zo groot dat Alklima automatische lucht- en vuilafscheiders standaard voorschrijft bij de verkoop van warmtepompen. “Wij zien bij onze servicecontacten een direct verband tussen alle meldingen en de aanwezigheid van lucht en vuil in het systeemwater”, vertelt Rudy Grevers, manager woningbouw bij het bedrijf.

Menno van der Hoff van Triple Aqua Consulting, adviseert ook automatische lucht- en vuilafscheiders toe te voegen aan warmtepompen met systeemwater of een koudemiddel. “De iets hogere aanschafprijs door zo’n extra installatiecomponent wordt snel en vele malen terugverdiend door de betere energetische prestatie tijdens de totale levensduur.”

Meer weten over onze oplossingen?

Weet jij alles van warmtepompsystemen?

De toenemende vraag naar energie-efficiënte en milieuvriendelijke HVAC-oplossingen, samen met ondersteunend beleid en stimulansen, heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van warmtepompen in Europa.

Deze complexe systemen bevatten veel componenten die gevoelig zijn voor lucht en vuil in het systeemwater dat door de installatie loopt. Hierdoor is het belang van effectieve lucht- en vuilafscheiding in warmtepompsystemen groot.

Wist jij dit al of valt er nog wat te leren? Doe de test en kom erachter of jouw kennis van warmtepompsystemen 'made for the future' is! Maak je tevens kans op een Knipex Toolkit!

De test is niet meer beschikbaar je kunt niet langer deelnemen.

Test jouw kennis

Download hier de brochure

In de warmtepompbrochure vertellen we je alles over lucht- en vuilafscheiding in (hybride) warmtepompsystemen. Een belangrijk onderwerp wanneer je graag het beste rendement uit jouw installatie haalt en gevoelige onderdelen wil beschermen tegen de negatieve gevolgen van lucht en vuil in installatiewater.

Vul het formulier volledig in en druk op "Download brochure", dan wordt de brochure direct geopend!