Spirotech eerste keus voor Strathclyden

Project: Strathclyde Universiteit | Plaats: Glasgow (Verenigd Koninkrijk)

De installaties van de universiteit van Strathclyde hebben aanzienlijk minder onderhoud nodig dankzij een langdurige inspanningsverplichting om in samenwerking met Spirotech alle vervuiling uit de verwarmings- en koelinstallaties te verwijderen.

Vanwege zijn uitstekende ervaringen met het merk heeft Andy McWatt, Senior Mechanical Engineer bij de universiteit van Strathclyde, in de afgelopen zeven jaar voor alle bestaande en nieuwe installaties binnen de universiteit uitsluitend voor producten van Spirotech gekozen. Zo ook voor de verwarmings en koelinstallaties in het SIBS Robertson-gebouw van de universiteit.

“Het SIBS-gebouw is een zeer kwetsbaar onderdeel binnen onze prestigieuze faculteit voor biomedische wetenschappen. Een nauwkeurige temperatuurregeling is er van essentieel belang,” zegt McWatt. “Specifi ek in dit gebouw hadden we grote problemen met vervuiling van de regelkleppen van de naverwarmer. Dit probleem werd verergerd door het feit dat de kleppen moeilijk toegankelijk zijn.”

De installatie van de SpiroVent Superior van Spirotech in 2008 vormde het begin van de samenwerking met het bedrijf, die resulteerde in een verbeterde werking van de installaties op het hele terrein en de volledige verwijdering van vervuiling in zowel bestaande als nieuwe installaties.

Andy McWatt,  Senior Mechanical Engineer at the University of Strathclyde
“Gek genoeg is de enige installatie op het hele terrein die nu voortdurend problemen oplevert, de installatie waarin in het verleden veel chemicaliën zijn gebruikt.”
Andy McWatt, Senior Mechanical Engineer, Universiteit van Strathclyde

“We zijn bijzonder proactief in het ontwerpen en specificeren van onze installatie. We hechten bovendien groot belang aan een langetermijnvisie die is gericht op een gezonde en functionele installatie, in plaats van ons blind te staren op de kosten op korte termijn.”

“We hebben met ons werk hier op Strathclyde laten zien wat het belang is van de door ons gehanteerde benadering die zich concentreert op het verwijderen van lucht door ontgassing en een laag gebruik van chemicaliën. Gek genoeg is de enige installatie op het hele terrein die nu voortdurend problemen oplevert, de installatie waarin in het verleden veel chemicaliën zijn gebruikt.”

70%

Andy McWatt, Senior Mechanical Engineer, Universiteit van Strathclyde

“Spirotech biedt een uitstekende oplossing, waar je geen omkijken naar hebt. Daarom hebben wij het product in 70% van onze installaties opgenomen.”

Resultaten:

  • Verbeterde werking van de installatie
  • Verwijdering van alle vervuiling uit de installatie
  • Minder chemicaliën nodig
  • Langere levensduur van de installatie
  • Aanzienlijke reductie onderhoudsbehoefte

Toegepaste Spirotech producten

 

Spirotech producten gebruikt op de Strathclyde Universiteit